Sinds Damen Shipyards Group het afgelopen jaar is opgedeeld in een zestal divisies, wordt er intern hard gewerkt om de nieuwe organisatiestructuur te vertalen naar een krachtige, uniforme uitstraling van het concern. “Damen wil laten zien dat het er klaar voor is om met sterke divisies de markt te bedienen”, vertelt Richard Keulen, Director Naval Sales Support van de divisie Damen Naval. “Daar hoort natuurlijk een mooie, herkenbare huisstijl met een nieuw logo voor elke divisie bij.”

Het logo voor Damen Naval, dat u op bijgaande afbeelding ziet, is straks terug te vinden in alle uitingen van onze divisie. Onder elk door medewerkers van Damen Schelde Naval Shipbuilding verstuurd mailtje staat standaard Damen Naval. Richard verzoekt alle collega’s die het nieuwe beeldmerk nog niet gebruiken om hun elektronische handtekening aan te passen. “We schrijven met zijn allen vele mails en zo dragen we automatisch onze nieuwe naam op uniforme wijze uit.”

De vernieuwing van de huisstijl verloopt naar wens, vertelt Richard. “Het is best een klus, maar het moet gewoon even gebeuren. Binnen alle geledingen wordt de nieuwe huisstijl langzaam maar zeker uitgerold en er wordt hard aan gewerkt om naar buiten toe te laten zien dat we onder onze nieuwe naam opereren. Langzamerhand krijgen we steeds meer ‘smoel’.”

Het Damen logo op zich verandert niet veel, de toevoeging ‘Naval’ is wel nieuw. We vinden die niet alleen in de ondertekening van e-mails, maar ook op de website van Damen Naval, in de aftiteling van bedrijfsfilms, op briefpapier, diverse documenten, in powerpoint presentaties en natuurlijk op de visitekaartjes van de medewerkers. Richard: “Het doel is dat we straks overal worden herkend als Damen Naval.”

Op het hoofdkantoor van Damen Shipyards Group in Gorinchem is daarnaast nog een tweede traject uitgezet. Centraal wordt er namelijk gewerkt aan de uitrol van de nieuwe huisstijl op corporate niveau. Het betekent onder meer, dat de overkoepelende website van de Damen Groep een complete restyling krijgt.

Dat DSNS nu onder Damen Naval opereert, wil niet zeggen dat de naam Damen Schelde Naval Shipbuilding verdwijnt. “Die blijft gewoon onderdeel van onze divisie Naval. Voor ons personeel verandert er dus ook niets. Maar toekomstige projecten van het bedrijf kunnen straks worden uitgevoerd onder de vlag van de divisie Damen Naval”, zegt Richard.

Naast DSNS behoren ook de ingenieursbureaus Marine Engineering Galati (MEGA, Roemenië), Nevesbu (Nederland) en Multi Engineering (België) tot onze nieuwe divisie Naval. Multi heeft ook een vestiging in Vlissingen, niet ver van het hoofdkantoor van Damen Naval.