Marine Engineering Galați – beter bekend als MEGA – heeft haar nieuwe kantoorgebouw officieel geopend. Ter gelegenheid van dit bijzondere moment hield MEGA in Galatz, Roemenië eind vorig jaar een ceremonie in aanwezigheid van het eigen team en vertegenwoordigers van Damen Naval.

De opening van het nieuwe kantoorpand is een direct gevolg van de voortdurende groei van het bedrijf, iets waar in een artikel in de september-editie van Schelde Schakels in 2021 al op werd gezinspeeld. Destijds zei Jean-Paul Claassen, MT-lid van Damen Naval: “We gaan uitbreiden in mankracht en dat zal betekenen dat we ook meer ruimte nodig hebben. Het huidige kantoor zit al aardig vol.”

(V.l.n.r.) Damen Navals Engineering Projectmanager René Meijn, MEGA’s Managing Director Florin Rascanu en Damen Navals Algemeen Manager Engineering Bas Timmer tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor. (V.l.n.r.) Damen Navals Engineering Projectmanager René Meijn, MEGA’s Managing Director Florin Rascanu en Damen Navals Algemeen Manager Engineering Bas Timmer tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor.

Het nieuwe kantoor van MEGA, gelegen op een steenworp afstand van de Damen Naval-werf in Galatz, biedt de ruimte voor een groter team – voor nu en in de toekomst. “We hebben nu werkplekken voor 260 mensen, verdeeld over twee locaties”, zegt MEGA-Directeur Florin Rascanu. “Als je bedenkt dat we momenteel in totaal 176 werknemers in dienst hebben, zie je dat we volop ruimte hebben voor groei. En we hebben zeker plannen voor verdere uitbreiding; afhankelijk van de projecten en de markt, en natuurlijk onze aandeelhouders.”

Behalve dat het nieuwe kantoor meer ruimte heeft biedt het nieuwe gebouw ook een aanzienlijke upgrade op het gebied van beveiliging en toegangscontrole. “Dit is belangrijk voor classified projecten zoals het F126-project waaraan we momenteel werken en voor toekomstige projecten van Damen Naval”, vervolgt Florin. De afgeschermde afdelingen van MEGAs nieuwe kantoor maken nu gebruik van dezelfde beveiligingsmaatregelen die ook in Vlissingen worden gehanteerd. “Verder heeft het personeel hier ook veiligheidsscreenings ondergaan; in overeenstemming met zowel de Roemeense wet als de eisen van onze klanten.”

Het nieuwe kantoor biedt MEGA-medewerkers een mooie en moderne werkomgeving. Het nieuwe kantoor biedt MEGA-medewerkers een mooie en moderne werkomgeving.

Binnen Damen Naval-projecten verzorgt MEGA de detailed engineeringactiviteiten. De ijsbreker Nuyina, het logistieke ondersteuningsschip Zr.Ms. Karel Doorman en het Combat Support Ship (CSS) voor de Koninklijke Marine zijn misschien wel drie van MEGAs meest toonaangevende projecten. “Momenteel werken we aan de detailed engineering voor twee jachten voor Damen Yachting, wat technische assistentie voor de CSS, een OPV 2600 voor Pakistan, en natuurlijk het F126-project dat we net zijn gestart. Het is druk, maar dat is normaal voor ons”, lacht Florin.

"Het nieuwe kantoor geeft MEGA de nodige ruimte om uit te breiden, in lijn met de groeiende orderportefeuille van onze marine activiteiten.” Jean-Paul Claassen
Het team van MEGA voor het nieuwe kantoor. Het team van MEGA voor het nieuwe kantoor.

De groei van een dergelijk groot team van ingenieurs maakt investeringen in personeelswerving en opleidingen noodzakelijk. Tegelijkertijd is er veel aandacht voor het handhaven van de hoogste kwaliteitsniveaus. “Daarom is de opening van de nieuwe kantoren een grote mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf”, zegt Florin. “We hebben nu de ruimte voor toekomstige ontwikkeling; niet alleen wat betreft het aantal personeelsleden, maar ook wat betreft het leveren van de kwaliteit die grote complexe projecten vereisen.” Bij het managen van zo’n groot team mensen speelt ook de sociale kant van een bedrijf een belangrijke rol. “Het is ons bedrijfsbeleid om een goede werksfeer te creëren waarbij samenwerking centraal staat; binnen ons eigen team, maar ook met onze engineeringpartners in Vlissingen. Engineering is immers als een sportieve activiteit: je kunt het niet alleen doen; je moet in teamverband werken.”

Iets meer dan een jaar nadat Jean-Paul Claassen zijn ambities voor MEGA uitsprak, voegt hij toe: “Ik ben zeer tevreden over de tijdige en goed verlopen oplevering van het nieuwe MEGA-kantoor. Hiermee hebben de MEGA-medewerkers een mooie, inspirerende en moderne omgeving gekregen om hun engineering voor onze marineprojecten uit te voeren. En het geeft MEGA de nodige ruimte om uit te breiden, in lijn met de groeiende orderportefeuille van onze marine activiteiten.”