De bedrijfsvoering en de milieuzorg bij Damen Shiprepair Vlissingen zijn tiptop in orde. Dat bleek bij twee tussentijdse inspecties door auditors van certificeringsbureau Lloyd’s. In verband met corona vond de controle grotendeels online plaats.

Op 20 oktober jl. werd bij DSV tijdens een ‘audit’ gecontroleerd of het bedrijf nog steeds voldeed aan de ISO-normen 9001 en 14001 voor respectievelijk de kwaliteit van de bedrijfsvoering en de milieuzorg binnen het bedrijf. De bijbehorende ISO-certificaten zijn drie jaar geldig.

Uit de inspecties kwam naar voren dat DSV nog steeds prima aan de eisen voldoet, vertelt HSEQ Coördinator Henk Jan Nieboer. “Voor onszelf, maar ook naar de buitenwereld toe, is deze uitkomst belangrijk. Voor onze huidige klanten is het belangrijk om te weten dat wij een kwalitatief goede bedrijfsvoering en milieuzorg hoog in het vaandel hebben staan.” De audit is uitgevoerd door onafhankelijke auditors van Lloyd’s.

Opmerkelijk is dat vanwege de coronacrisis de audit voor het eerst grotendeels online plaatsvond, dus via een beeldschermverbinding, vertelt Henk Jan. “Alleen het buitengedeelte van het onderzoek naar onze milieuzorg kon wél gewoon ter plekke op ons terrein worden uitgevoerd, omdat buiten het besmettingsgevaar kleiner is.”

Henk Jan is blij dat de audit geen gebreken heeft opgeleverd. “Het was alleen wel een beetje wennen om bij het online deel de directe interactie tussen de auditors van Lloyd’s en de mensen op de werkvloer te moeten missen. Dan ontbreekt er toch een beetje de dimensie van de sfeer, cultuur en het reilen en zeilen op de werkvloer om te kunnen beoordelen.”