De vier Damen-bedrijven uit Vlissingen kwamen op 4 mei 2023 samen om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. In totaal kwamen 83 medewerkers van de Koninklijke Maatschappij de Schelde om het leven tijdens de oorlogsjaren. Hun namen staan op het monument voor de ingang van het Damen Naval-hoofdkantoor aan De Willem Ruysstraat. Ieder jaar wordt om 12.00u een bloemenkrans gelegd en worden twee minuten stilte in acht genomen.

Ieder jaar leggen vertegenwoordigers van één van de vier Damen-bedrijven de krans. Deze keer was de beurt aan Michiel de Vliegher, de nieuwe Managing Director van Damen Shiprepair Vlissingen (DSV), en Djordje Kostic, de voorzitter van de DSV ondernemingsraad.

Ieder jaar wordt om 12.00u een bloemenkrans gelegd en worden twee minuten stilte in acht genomen. Ieder jaar wordt om 12.00u een bloemenkrans gelegd en worden twee minuten stilte in acht genomen.

Managing Director Arnold Suykerbuyk vertegenwoordigde Damen Schelde Marine Services, HSSEQ-Manager Bert Beckers was er namens Damen Yachting en van Damen Naval woonden Managing Director Roland Briene, verschillende MT-leden en zo’n 100 medewerkers de herdenking bij.

Het monument ‘Koninklijke Maatschappij De Schelde’ werd op 16 november 1946 onthuld en bestaat uit zes bronzen plaquettes. Op de middelste plaat staat een afbeelding van een boom en een gedicht van A. den Doolaard. Aan weerszijden bevinden zich in vier plaquettes met de namen van de Schelde-medewerkers die tijdens de oorlogsjaren zijn omgekomen. Ook is er een kleinere plaquette met daarop de namen van zeven medewerkers die vermist waren na de oorlog.