Naam: Tom van Maldegem
Leeftijd: 24 jaar
Functietitel: Business Development Manager

Hoe lang werk je al voor Damen?
Ik ben bij Damen begonnen in juni 2021. Ik was toen nog bezig met mijn studie Industrial Engineering & Management. Na stageperioden bij Lamb Weston, Van Oord en Anglo Eastern heb ik in juli 2021 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Ik ben bij Damen Schelde Marine Services aangenomen om het kantoor in Singapore te versterken. Door maatregelen in verband met Covid-19 was het niet mogelijk om direct naar Singapore te vertrekken. Ik heb daarom in de tussentijd eerst een versnelde Binnendienst-opleiding gekregen in Vlissingen en ben in oktober 2021 naar Singapore vertrokken.

Wat houdt jouw functie in?
Als Business Development Manager ben ik verantwoordelijk voor de uitbreiding van onze services in Singapore. Ik ben daarom nadrukkelijk op zoek naar partners in Singapore/Azië die over een workshop beschikken. Wij willen onze klanten het complete pakket kunnen aanbieden. Dat betekent dat we naast onze spare parts ook (motor gerelateerde) services aanbieden. Naast uitbreiding van onze externe services, wil Damen Schelde Marine Services ook de connectie tussen de kantoren in Vlissingen en Singapore versterken. Ik ben, per afdeling, aan het onderzoeken hoe er nog een hogere efficiëntie is te behalen. Het kantoor in Singapore wordt op dit moment vrijwel volledig ondersteund vanuit ons kantoor in Vlissingen, dit proberen we terug te schalen. We willen van Singapore een zelfstandig draaiend kantoor maken. Naast deze werkzaamheden ondersteun ik ons Sales Team.

Tom samen met zijn vriendin in Singapore. Tom samen met zijn vriendin in Singapore.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
Het leukste is mijn vrijheid en de kans om te groeien. In de Aziatische markt hebben we een gigantisch potentieel, dat we kunnen aanboren en daar werken we op dit moment hard aan. Ik vind het geweldig om onderdeel uit te kunnen maken van een groeiend bedrijf/ kantoor.

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?
Rauwe tonijn! Het liefst zou ik dit iedere dag eten. In sushi, pokebowl of als sashimi, kan er geen genoeg van krijgen.

Maak de zin af: ik ben pas echt tevreden, als…
…er in Singapore een echte one stop shop aanwezig is, een Damen kantoor waar we voor de klant een antwoord/oplossing hebben voor alle (diesel-)motor gerelateerde vragen.

Dit of dat?
Koffie/Thee
We moeten toch wakker blijven!
Ochtendmens/Avondmens
Beide! Ik slaap graag uit, maar ben ’s ochtends toch het meest productief. Ik heb (gelukkig) maar weinig slaap nodig, dus als ik ’s avonds laat naar bed ga, is dit geen probleem.
Friet/Patat
Gewoon meegekregen vanuit thuis.
Android/iPhone
Een trouwe gebruiker sinds de iPhone 3G!
Nederland/Singapore
Nu is het (voor even) Singapore. Als het te lang wordt, ga ik mijn vriendin, vrienden en familie echt missen.