Naam: Tirza Basting
Leeftijd: 30
Functietitel: Recruiter

Hoe lang werk je al voor Damen?
“Sinds januari 2024, dus ik ben nog vers van de pers!”

Wat houdt jouw functie in?
“Ik ben verantwoordelijk voor de werving van nieuwe medewerkers voor Damen Shiprepair Vlissingen (DSV) en één dag in de week werk ik in Schiedam voor Damen Shiprepair Rotterdam (DSR) en Damen Shiprepair & Conversion (DS&C). Tot mijn takenpakket behoort onder andere ook het beter op de kaart zetten van DSV, aangezien we namelijk nogal eens worden verward met Damen Naval en Damen Yachting. Om onze naamsbekendheid te vergroten, houd ik mij bijvoorbeeld bezig met adverteren, het organiseren van bedrijfsbezoeken voor studenten/scholieren en het deelnemen aan open dagen van scholen in de regio, zoals Scalda en de HZ. Op deze manier proberen we jongeren te enthousiasmeren om voor de maritiem technische sector te kiezen en bijvoorbeeld een BBL-traject/(afstudeer)stage bij ons te volgen.”

De reclamemast met DSV-vacatures langs de A58. De reclamemast met DSV-vacatures langs de A58.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
“Het leukste vind ik de vrijheid en ruimte die ik krijg om invulling aan deze functie te geven. Als ik bijvoorbeeld een idee heb voor een advertentie/sponsorverzoek wordt hier ook wat mee gedaan. Dat maakt dat ik me onderdeel van de organisatie voel en een bijdrage kan leveren. Zo stonden onze vacatures een paar weken geleden op de reclamemast langs de A58: supergaaf!
Als er een nieuwe vacature uit komt te staan, werk ik elke keer met een andere collega van de desbetreffende afdeling samen. Zo leer ik mijn collega’s ook beter kennen en is het elke keer opnieuw een uitdaging om een vacature in te vullen.”

 

“Daarnaast vind ik de afwisseling tussen verschillende vacatures en locaties leuk. In Rotterdam hebben ze weer andere functies dan in Vlissingen en een andere werkethiek. Toch ben ik altijd weer blij als ik terug ben op het vertrouwde nest in Vlissingen, aangezien ik hier ook woon.”

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?
“Liefst voor niks, maar voor een reis naar een mooie bestemming zou ik mijn bed wel uitkomen. Dat zou een city trip in Europa kunnen zijn, maar tegen een safari in Afrika zou ik ook geen ‘nee’ zeggen!”

 

Tirza in droogdok 1 van Damen Shiprepair Vlissingen. Tirza in droogdok 1 van Damen Shiprepair Vlissingen.

Hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?
“Ik denk als iemand die van gezelligheid en een lolletje houdt, maar ook in is voor een goed gesprek en altijd klaarstaat voor anderen.”

Dit of dat?

Bolus/Tompouce
Zeeuwse bolus natuurlijk!
Boek/Film
Ik kan helaas meestal het geduld niet opbrengen voor een boek, of ik word te snel afgeleid.
Sport kijken/Sport beoefenen
Sport beoefenen behoort zeker tot mijn hobby’s. Ik vind het ook altijd leuk om nieuwe sporten te proberen en mezelf uit te dagen. Aangezien ik al jaren aan krachttraining doe, ben ik onlangs CrossFit erbij gaan doen.
Spiderman/Batman
Superman 😉
Katten/Honden
Ik ben gek op honden, vooral husky’s!