Damen heeft onlangs een fantastische tweede plaats behaald in de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP). Dit evenement vindt twee keer per jaar plaats: universiteiten en hogescholen in het voorjaar en young professionals van grote bedrijven in het najaar.

Team Damen bestond uit twaalf leden, waaronder Flaure Derveaux en Ricarda Lang van Damen Naval en Esmee Talens van Damen Yachting. Ze zeilden op de prachtige Iris, vanuit de Rotterdamse Veerhaven. “Het was geweldig om de diversiteit van het team te zien, met leden uit alle divisies van de Damen Shipyards Group, waardoor het een mooie gelegenheid was om andere collega’s te ontmoeten en met elkaar in contact te komen”, zegt Ricarda.

Het Damen-team aan boord van zeilschip Iris. Het Damen-team aan boord van zeilschip Iris.

De race begon met kanonschoten van het zeil trainingsschip Zr.Ms. Urania. Ondanks het ruwe water, heeft Team Damen uitstekend gezeild, aldus Ricarda. “In tegenstelling tot sommige andere teams die zeeziek waren, gingen de scheepsbouwers van Damen er als professionals mee om en vierden ze de aankomst in Scheveningen met een drankje op de kade.

Vanwege het weer werd de race een beetje aangepast, maar het team zeilde van Scheveningen naar Den Helder en vervolgens door de Waddenzee naar Makkum. Hier hadden ze een leuke netwerklunch met het Ministerie van Defensie en een groot feest aan de kade. Na een goede rustpauze en de tweede etappe van Makkum naar Lelystad eindigde Damen door lastige wind op de tweede plaats achter Tata Steel. De race werd gevierd met een groot slotfeest in Beverwijk.

Ricarda: “Team Damen heeft de hele race fantastisch teamwork laten zien en de tweede plaats is een mooie beloning voor ons harde werk. Hopelijk kunnen we dit volgend jaar weer doen!”