De bemanning van de NNS Kada heeft een eigen magazine gemaakt over de LST-100 die Damen Naval voor de Nigeriaanse marine heeft gebouwd. De trots op hun Landing Ship Transport 100 spat af van de 84-pagina tellende glossy die het verhaal van het schip vertelt van overhandiging tot nu toe.

“We werden vanuit Nigeria benaderd met de vraag of we het magazine wilde sponsoren en dat wilden we natuurlijk doen”, vertelt Manager Naval Sales Support Ed Veen. “We staan er ook in met een advertentie en het ziet er fantastisch uit. We zijn nog in bespreking met Nigeria over een ILS-pakket en een eventuele tweede LST en dit soort positieve exposure helpt daarbij.”

NNS Kada werd op 1 april 2022 opgeleverd aan Nigeria na de bouw door Albwardy Damen in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten. Sinds de aankomst in thuishaven Lagos in mei 2022 heeft het schip een ECOWAS-missie naar Guinea-Bissau uitgevoerd en meerdere oefeningen gedaan. Ed: “In mei speelde de LST een hoofdrol bij de inauguratie van nieuwe eenheden in de Nigerian Navy. Het was het ‘paradepaard’ tijdens de Presidential Fleet Review.”

NNS Kada arriveerde in mei 2022 in haar thuishaven Lagos, Nigeria. NNS Kada arriveerde in mei 2022 in haar thuishaven Lagos, Nigeria.

In het magazine wordt de bemanning voorgesteld en zijn er fotoverslagen van de reis vanuit de VAE, de ceremoniële overhandiging en vlagceremonie, het Neptunusritueel voor de eerste oversteek van de evenaar en verschillende oefeningen en details van het schip.

Volgens Ed is men in Nigeria immens trots op het schip en zijn ze Damen Naval dankbaar voor het ontwerp en de bouw. Damen wordt zelfs genoemd in het “NNS Kada Anthem”. “Ze zijn ontzettend blij met het schip en ze zijn heel positief over de samenwerking met Damen. De garantieperiode is afgelopen, maar Frank den Hollander en Omar Simons van het after sales team verrichten nog steeds fantastisch werk en dat wordt ook erg gewaardeerd door de klant. Dit soort aftersales hebben zij nog niet eerder meegemaakt.”