Schelde Schakels stapt het digitale tijdperk in! Dit is de eerste online versie van de vertrouwde nieuwsbrief van Damen Schelde Naval Shipbuilding, Damen Shiprepair Vlissingen en Damen Schelde Marine Services. De nieuwsbrief is nu niet alleen digitaal, maar ook tweetalig; hij verschijnt voortaan in een Nederlandse en een Engelse versie en met een hogere, maandelijkse frequentie.

Peter Sterkenburg, Hein van Ameijden en Arnold Suykerbuyk Peter Sterkenburg, Hein van Ameijden en Arnold Suykerbuyk

Onlangs nog stonden wij met een extra dikke jubileumuitgave stil bij de verschijning van nr. 100 van de papieren Schelde Schakels. Toen kondigden we de komst van een tweetalige digitale versie aan.

Als wij terugbladeren naar ‘Schakels’ nr. 1 uit juli 1999, kunnen we alleen maar vaststellen dat de wereld in de voorbije twintig jaar enorm is veranderd. Internet nam een hoge vlucht, social media spelen inmiddels een bepalende rol in het leven van alledag, kortom we zitten midden in het digitale tijdperk waar nieuwe ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen.

Kijkend naar Damen Schelde Naval Shipbuilding, zien we een moderne scheepsbouwer, die volop inspeelt op alle kansen en uitdagingen die dat digitale tijdperk biedt. Een bedrijf dat een vooraanstaande plaats inneemt in de Europese scheepsbouw en met een kundig, internationaal team altijd weer streeft naar het beste voor de klant; een bedrijf dat er trots op is de meest complexe schepen te kunnen bouwen voor zowel civiel als militair gebruik.

Er is veel veranderd sinds 1999, toen de Koninklijke Schelde Groep, destijds bijna volledig in handen van de Staat, in zwaar weer verkeerde. Het scheelde maar een haartje of De Schelde was toen, na bijna 125 jaar, ter ziele gegaan.

Na de overname door Damen Shipyards Group in 2000 keerde het tij. Inmiddels zijn Damen Schelde Naval Shipbuilding, Damen Shiprepair Vlissingen – het voormalige Scheldepoort – en het uit de voormalige Machinefabriek voortgekomen Damen Schelde Marine Services, prima draaiende bedrijven die stevig geworteld zijn in de Zeeuwse economie.

Damen Shiprepair Vlissingen is zich enkele jaren na het wegvallen van de offshore markt en de afname in het reguliere scheepsreparatiewerk meer gaan toeleggen op refits van megajachten en onderhoud aan marineschepen. De combinatie megajachten, marineschepen en regulier onderhoudswerk is een succes en DSV zal komende jaren verder investeren om nog sterker te worden in deze markten. De relatie met zowel DSNS als Damen Yachting blijft erg belangrijk voor DSV omdat het gezamenlijk oppakken van projecten de Zeeuwse Damen bedrijven sterker maakt.

Voor het toenmalige Schelde Marine Services werd het na de overname door Damen makkelijker om zich aan markt en klant aan te passen. Als aparte BV binnen de Groep werd het bedrijf efficiënter, flexibeler én winstgevend. Door collega’s met passende expertise aan te nemen kon Damen Schelde Marine Services zeer succesvol van start gaan. Na een moeilijke periode tijdens de financiële- en eurocrisis, heeft DSMS een transformatie ondergaan met focus op (digitale) innovatie, uitbreiding van assortiment en dienstverlening en intensieve kennisoverdracht op nieuwe collega’s. Gefundeerd op 100 jaar Sulzer ervaring, ziet DSMS de toekomst rooskleurig in en kan het dankzij een enthousiast en ambitieus team spare parts leveren aan duizenden schepen.

Er valt kortom genoeg te lezen in deze nieuwsbrief. Schelde Schakels in digitale vorm sluit nu mooi aan op de wereld om ons heen. We hopen dat je er plezier aan beleeft…!

Hein van Ameijden
Managing Director Damen Schelde Naval Shipbuilding

Peter Sterkenburg
Managing Director Damen Shiprepair Vlissingen

Arnold Suykerbuyk
Managing Director Damen Schelde Marine Services