Dieter Dehlke is sinds 1 maart jl. Finance Director van de Divisie Damen Naval van Damen Shipyards Group. Hij volgt Ronald Suhlmann op, die CFO is geworden van de hele Groep. Dieter is geen onbekende binnen het concern. Hij was vóór zijn benoeming Finance Director bij de Divisie Mid-Sized Vessels in Gorinchem. Toen hem gevraagd werd de positie van Ronald te vervullen, aarzelde hij niet. Dieter wil een directeur zijn bij wie collega’s zonder aarzeling binnenstappen. “Mijn deur staat altijd open.” De financiële positie van Damen Naval stemt hem zeer tevreden. “We groeien, en er zitten veelbelovende opdrachten in de pijplijn.”

We spreken Dieter Dehlke (56) daags nadat Engeland Duitsland heeft uitgeschakeld op het EK. Natuurlijk vindt hij het als Duitser jammer. “Maar we moeten verder, toch? En zo geweldig was de Mannschaft nu ook weer niet. Op internet is de Duitse teambus al te koop aangeboden… ‘Nauwelijks gebruikssporen’, stond erbij.” Luide lach.

De kersverse Finance Director is binnen het MT van Damen Naval niet alleen eindverantwoordelijk voor de huidige en toekomstige financiële staat van de Divisie, maar ook voor contractuele zaken. Hij staat vrijwel dagelijks in nauw contact met Willem Jan Moens (Financial Control), Martijn Nuijten (Business & Project Control) en Jaco Breur (Juridische Zaken). Dieter heeft ook de supervisie over de uitbetaling van salarissen en het daarbij behorende administratieve werk. Hij gaat bovendien over de betaling van de leveranciers van Damen Naval.

Geboren in Hannover, werkte Dieter voordat hij bij de Damen Groep aan de slag ging jarenlang bij scheepsbouwer Blohm+Voss in Hamburg, waarvan de laatste vier jaar als Managing Director.

“Ik vind communicatie heel belangrijk en ik sta altijd open voor opbouwende kritiek." Dieter Dehlke

Als financieel directeur van Damen Naval is hij nauw betrokken bij het F126-programma, hij zit in de Project Board van dit megaproject waarbij hij eindverantwoordelijk is voor de financiële gang van zaken. “Met de opdracht voor de bouw van de vier Duitse fregatten van de F126 klasse, met een optie op twee méér, heeft Damen Naval als hoofdcontractor het grootste contract gesloten dat de hele Damen Groep ooit binnenhaalde”, vertelt Dieter trots. “Het was bovendien de grootste order van de Duitse Bundesmarine…!” Het F126-programma wordt uitgevoerd in samenwerking met Blohm+Voss en Thales. Alle bouwwerkzaamheden voor dit majeure defensieproject zullen in Duitsland plaatsvinden: in Hamburg, Kiel en Wolgast.

Dieter stelt vast dat de financiële positie van Damen Naval “stabiel” is, met “veelbelovende projecten in het vooruitzicht” en een medewerkersbestand dat een gezonde groei laat zien. “Het blijft wel een uitdaging om in de directe omgeving voldoende gekwalificeerd personeel te vinden”, vult de Finance Director aan. “Daarom zoeken we ook buiten Zeeland.” Zelf heeft de in macro-economie afgestudeerde Dieter het enorm naar zijn zin in Zeeland. Hij woont in hartje Middelburg. “De mensen, de omgeving, de Deltawerken, de collega’s hier op het werk, het is allemaal zó de moeite waard.”

De deur van zijn kantoor in het hoofdkantoor van Damen Naval in Vlissingen staat altijd open. “Ik vind communicatie heel belangrijk en ik sta altijd open voor opbouwende kritiek. Iedereen moet de ruimte hebben om met eigen ideeën te komen die onze bedrijfsvoering nog verder kunnen optimaliseren. Anderzijds vind ik het belangrijk dat mijn collega’s ook precies van mij te horen krijgen wat onze doelen zijn en hoe we er als onderneming voorstaan. Daar hebben ze recht op in ruil voor hun inspanningen voor het bedrijf.”