Naam: Niek Marsé
Leeftijd: 42 jaar
Functietitel: Manager Proposals

Hoe lang werk je al voor Damen?
“In 2005 ben ik samen met een medestudent van de studie werktuigbouwkunde bij het toenmalige Schelde Marinebouw gestart met onze afstudeeropdracht over betrouwbaarheidsberekeningen en levensduurkosten. Daarna ben ik in dienst gekomen bij de afdeling Integrated Logistic Support (ILS) en zo doorgegroeid naar de afdeling Proposals. Intussen werk ik deze zomer alweer 19 jaar bij Damen Naval.”

Wat houdt jouw functie in?
“Als Manager Proposals ben ik verantwoordelijk voor de teams die de technische aanbiedingen aan onze klanten maken. Wij werken in een matrixorganisatie waar ik aan de ene kant de tender managers ondersteun en vanuit de lijn de mensen, middelen en processen organiseer die in de tender teams nodig zijn.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
“De twee leukste punten van mijn werk zijn het werken met de mensen en het omzetten van aanbiedingen naar contracten. Dit hangt ook aan elkaar vast, omdat onze mensen centraal staan voor het succes van het winnen van contracten. Het geeft een grote voldoening wanneer de teams contracten binnenhalen. Omdat niemand hetzelfde is, is er veel dynamiek in het team en dat maakt iedere dag weer anders. De euforie van het winnen van een opdracht is natuurlijk de kers op de taart.”

“De twee leukste punten van mijn werk zijn het werken met de mensen en het omzetten van aanbiedingen naar contracten. Dit hangt ook aan elkaar vast, omdat onze mensen centraal staan voor het succes van het winnen van contracten." Niek Marsé

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?
“Dat is een heel goede vraag, want er zijn natuurlijk veel zaken waar je mij voor wakker mag maken. Maar liever niet, want ik vind slapen wel heel lekker. Als ik echt iets moet kiezen, dan is toch wel een knuffel van mijn dochter.”

Heb je verborgen talenten of bijzondere hobby’s?
“Naast dat ik 30 kilo geleden nog zeer sportief was en op competitief niveau gevolleybald en gebadmintond heb, ben ik twee jaar geleden gestart met het coachen van een meiden hockeyteam onder 12. Heel leuk om van een groep meiden een team te maken. Maar dat komt ook zo met haar eigen uitdagingen zoals bepaalde gesprekken die de meiden onderling hebben, die je als vader niet wilt horen.”

Dit of dat?
Bordspel/Computerspel Toch wel een bordspel. Misschien klink ik nu als een oude man, maar met een bordspel heb je veel meer interactie met elkaar.
Ajax/Feyenoord   Ja, al sinds mijn jeugd ben ik fan van Ajax. Dit seizoen is volgens mij wel het slechtste seizoen sinds de oprichting van Ajax, maar fan ben je in goede en slechte tijden. Trouwens, heeft Roland Briene deze vraag bedacht?
Doe-vakantie/Luie vakantie Daar kan ik geen keuze tussen maken. Alleen maar luieren is niets voor mij; maar een doe-vakantie zonder luieren is ook niets voor mij.
Wijn/Bier Waarom moet je hier kiezen? Maar goed, als ik echt moet kiezen zou het whisky zijn.
Ochtendmens/Avondmens Zeker een avondmens, vraag maar aan mijn gezin.