“We hadden perfect weer, rond de 20 graden, niet te warm en niet te koel”, vertelt Anne van Benthem van Damen Naval, die de Damen motortoertocht organiseerde die op 26 juni plaatsvond. De editie van dit jaar was de eerste sinds 2018 en ook de eerste die werd georganiseerd door Anne, die de taak heeft overgenomen van Charles Borgs.

Met een opkomst van 37 mensen op 33 motoren kon de dag al niet meer stuk en Anne had een mooie route voor die dag uitgestippeld: de motoren startten vanuit Rilland en reden noordwaarts langs Tholen. De eerste stop was bij Bufkes in Oudenbosch voor koffie en gebak. De stoet trok vervolgens oostwaarts naar Gilze voor een lunch in De Steengroeve. “We kregen daar ook nog een Damen-sleutelhanger: leuk om te krijgen en voor sommigen is dit een collectors item”, vertelt Anne. “Daarna reden we in een lus westwaarts naar het Belgisch/Nederlandse dorp Putte. We hadden ongeveer om het uur een stop gepland en eindigden met bitterballen en een drankje in Kasteel Ravenhof in Putte na in totaal 170km toeren.”

De motortoertocht eindigde na 170km touren met bitterballen en een drankje in Kasteel Ravenhof in Putte. De motortoertocht eindigde na 170km touren met bitterballen en een drankje in Kasteel Ravenhof in Putte.

Vanwege de uitdagingen die het bij elkaar houden van een colonne van 33 motoren met zich meebrengt, reed Anne de route een paar weken van tevoren om eventuele kritieke punten op de route te verkennen. “Deze planning vooraf was de moeite waard” zegt ze. “Op de dag zelf reed John Wentink voorop en ik achteraan. En we zijn onderweg maar één persoon kwijtgeraakt, maar die vonden we snel weer terug!”

Annes doel is om de Damen motortoertocht jaarlijks te organiseren. “Het was voor mij een zeer leuke ervaring, we hebben motorverhalen (soms sterke haha) uitwisselen en meer collega’s leren kennen. Ik wil alle mensen bedanken die hebben geholpen met de organisatie van de tour dit jaar en de sponsoring die we hebben gekregen van Damen Naval en RH Marine; zonder deze hulp is de tour niet mogelijk.” Ze sluit af: “Dit jaar was een groot succes en veel mensen hebben al interesse getoond in wat we voor volgend jaar gaan plannen.”