Naam: Michiel van Ginkel
Leeftijd: 66
Functietitel: Manager Naval Sales Support

Hoe lang werk je al voor Damen?
”In november dit jaar werk ik alweer tien jaar bij Damen Naval. Voordat ik bij Damen Naval ging werken was ik 31 jaar werkzaam bij de Koninklijke Marine waarvan bijna 14 jaar varend op grote en kleine bovenwater schepen. Mijn laatste functie bij defensie, in de periode 2009 tot 2012, was Defensie Attache in Chili met mede-accreditatie Brazilië en Argentinië. Het daar opgebouwde militaire netwerk is goed van pas gekomen voor mijn werk bij Damen Naval in de regio Latijns-Amerika.”

Wat houdt jouw functie in?
“Ik ondersteun de Marketing en Sales organisatie van Damen in het Maritieme Veiligheid-domein. Ik ben, met mijn collega’s, medeverantwoordelijk voor de optimale uitvoering van onze Sales Support Strategie. Daarbij hoort ook het onderhouden van een voor Damen Naval belangrijk (inter)nationaal netwerk. Daarnaast probeer ik met mijn operationele achtergrond de Sales organisatie en de afdeling Product en Proposals te ondersteunen bij het vertalen van militaire vragen en wensen van de klant naar een militair verkoopbaar en interessant product.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
“Het mooiste van mijn werk is dat een intensieve team effort kan resulteren in een daadwerkelijk contract, waarbij uiteindelijk een tastbaar product wordt opgeleverd voor een tevreden en trotse klant. De wetenschap dat dit soort schepen na oplevering nog ruim dertig jaar de wereldzeeën bevaren en bijdragen aan een stukje veiligheid op en vanuit zee, maakt het werk interessant en dankbaar. Een ander aspect wat ik als leuk en leerzaam heb ervaren is, om na ruim dertig jaar als operationeel gebruiker (overheid) van de schepen, nu ook de makers en de commerciële kant van de marinebouw van nabij heb kunnen ervaren. Al met al een mooie en leerzame cirkel die daarmee rond is. Nog een ander, niet onbelangrijk aspect dat het werk leuk maakt zijn de gesprekken met en bezoeken aan onze (inter)nationale klanten en alle culturele aspecten die daarbij komen kijken.”

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?
“Voor mijn pasgeboren kleinzoon en natuurlijk voor alles wat bijdraagt aan een goede sfeer zowel privé als binnen de werkkring.”

Maak de zin af: ik ben pas echt tevreden, als…
“Als teamwork in optima forma tot zijn recht komt. De beroemde 1 + 1 = 3 zeg maar.”

Dit of dat?

Ochtendmens/Avondmens
Afhalen/Zelf koken
Boek/Film
Lente/Zomer/Herfst/Winter
Alle seizoenen hebben iets om van te genieten.
Bier/Wijn