Damen Naval heeft haar werknemers die dit jaar een werkjubileum hebben getrakteerd op een uitje en een etentje. Jaarlijks worden de werknemers die 25, 40 of 50 jaar in dienst zijn in Schelde Schakels onder de aandacht gebracht, maar dit jaar werd er ook een speciale dag georganiseerd om de jubilarissen extra in het zonnetje te zetten. Ze werden uitgenodigd voor een rondleiding door het Zeeuws Archief en een diner in De Timmerfabriek.

“Het is bijzonder dat mensen zo lang bij één bedrijf werkzaam zijn en toch heeft Damen Naval ieder jaar een indrukwekkende lijst met jubilarissen. We zijn vereerd dat ons bedrijf dit soort loyaliteit in mensen inspireert en dat willen we blijven erkennen”, legt Roland Briene uit.

De jubilarissen kregen een rondleiding door het monumentale pand van het Zeeuws Archief en de depots. De jubilarissen kregen een rondleiding door het monumentale pand van het Zeeuws Archief en de depots.

Bij het Zeeuws Archief kregen de jubilarissen en hun leidinggevenden een rondleiding van Hanny Kool door het oude pand, een presentatie hoe zij de stukken in het archief kunnen benaderen door Lindy Huibregtse en uiteindelijk een presentatie in de depots over de archieven van de Koninklijke Maatschappij de Schelde. ‘s Avonds was er een diner waarbij meerdere MT-leden aansloten en blikte Roland in zijn speech terug op de jaren dat de jubilarissen in dienst traden.

Roland: “We kunnen terugkijken op een gezellige middag en avond. Ik heb wederom veel geleerd over de geschiedenis van ons mooie bedrijf, dit is natuurlijk de laatste generatie die nog gestart is bij de Schelde voor het jaar 2000. Er waren vooral heel veel verhalen over hun tijd bij De Schelde en Damen Naval.”

De jubilarissen:
Tonny de Lijzer – 50 jaar (Project Department)
Willem Huiszoon – 40 jaar (Production Team)
Rob de Gaaij – 40 jaar (Engineering)
Herman Vermeulen – 40 jaar (Production Team)
Johan Weug – 40 jaar (Engineering)
Ruud Wijkhuijs – 40 jaar (Engineering)
René Meijn – 25 jaar (Engineering)
Yuri Dolfing – 25 jaar (Production Team)
Danny Bomer – 25 jaar (Project Department)
Ramon van de Zande – 25 jaar (Production Team)
Martin Wattel – 25 jaar (Production Team)

Een kijkje in de depots waar onder andere het Schelde-archief ligt opgeslagen. Een kijkje in de depots waar onder andere het Schelde-archief ligt opgeslagen.