Zestig leden van Jong Defensie, het jongerennetwerk van het Ministerie van Defensie, brachten onlangs een bezoek aan de bedrijven van Damen Shipyards in Vlissingen. Zij werden ontvangen door Young Damen Vlissingen, ons eigen netwerk voor jonge medewerkers. “Het doel van het bezoek was om de goede band die we al hebben met Defensie verder te versterken en de nieuwe generaties van Defensie en Damen te laten samenwerken voor de toekomst”, legt Young Damen-Bestuurslid Tjalling van Grevenstein uit.

De dag begon met een ontvangst op het hoofdkantoor van Damen Naval met koffie en bolussen. Commercieel Directeur Roland Briene verwelkomde de bezoekers. “Tijdens dit bezoek kwam de toekomst van Defensie samen met de toekomst van Damen. Dit zijn de mensen die beide organisaties de komende jaren verder zullen helpen groeien. Daarom is het zo waardevol dat we dit soort events organiseren om onze onderlinge band nog meer te versterken.”

Als herinnering aan de dag kregen alle bezoekers een print van de groepsfoto op de trap bij Damen Naval. Als herinnering aan de dag kregen alle bezoekers een print van de groepsfoto op de trap bij Damen Naval.

Na het welkom, ging de groep naar Damen Yachting waar ze in groepjes een uitgebreide rondleiding kregen over de werf en een aantal jachten konden bewonderen die momenteel worden gebouwd of voor onderhoudswerkzaamheden in Vlissingen liggen. Na een lunch bij Damen Yachting werd de middag doorgebracht op de scheepswerf van Damen Naval in Vlissingen-Oost. Hier kregen de bezoekers een rondleiding door de productiefaciliteiten en konden ze vanaf de kade de Zr.Ms. Johan de Witt bekijken die momenteel de Midlife Update (MLU) ondergaat. Ook werden er presentaties gegeven over de innovatieve projecten zoals autonoom varen, het gebruik van composiet in de scheepsbouw en de ontwikkeling van het blast schot.

“Het was een zeer geslaagde dag en we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. Ik denk dat dit het begin is van een mooie verdere toekomst.” Tjalling van Grevenstein

“Werkbezoeken zoals het bezoek aan Damen zijn onwijs leerzaam voor beide partijen. Voor de leden van Jong Defensie is het interessant om te kijken hoe de civiele markt/industrie werkt, waarmee Defensie toch regelmatig zakendoet”, aldus Sander Buijteweg, Activiteiten-Coördinator voor Jong Defensie. “Vanuit Young Damen is het denk ik interessant hoe medewerkers van Defensie – een grote klant – tegen Damen aankijken. Door verschillende Young Damen-leden werd al uitgesproken dat ze ook graag in de toekomst een keertje bij Defensie komen kijken. Dit geeft ook aan dat er toch echt vraag is naar dit soort verbindende evenementen. Het was een erg leerzame, maar vooral ook leuke dag!”

Ook Young Damen ziet mogelijkheden voor nauwere contacten met Jong Defensie, vertelt Tjalling. “Het was een zeer geslaagde dag en we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. Er zijn leuke contacten gemaakt en er zijn plannen om in de toekomst vaker gezamenlijke evenementen, zoals bijvoorbeeld een gala, te organiseren. Ik denk dat dit het begin is van een mooie verdere toekomst.”