Damen heeft een gered zeehondje vrijgelaten. Zeehondenopvang A Seal Stellendam had Damen Naval en Damen Yachting uitgenodigd om deel te nemen aan de vrijlatingsactie van drie zeehonden als dank voor de sponsoring voor het komende jaar. Peggy op ’t Hof van PR & Communications vertegenwoordigde Damen op zaterdag 5 maart 2022 om zeehondje Happy vrij te laten. “Het was leuk, geweldig, super en fantastisch”, aldus een enthousiaste Peggy. “Het was echt heel bijzonder om mee te maken.”

Tijdens een speciale ceremonie werden drie geredde zeehonden vrijgelaten op het strand bij Stellendam. Tijdens een speciale ceremonie werden drie geredde zeehonden vrijgelaten op het strand bij Stellendam.

Happy werd op 6 januari 2022 gevonden bij Vrouwenpolder en in de opvang opgenomen met longwormen. Deze ziekte komt regelmatig voor bij jonge zeehonden. De wormen creëren kleine gaatjes in de longen, waardoor de zeehond minder lang onder water kan blijven, minder vis kan vangen en afvalt. Toen Happy bij de opvang binnenkwam, woog hij 19 kilo; bij vrijlating woog hij 30 kilo.

“Tijdens mijn bezoek aan Stellendam merkte ik hoe dankbaar ze zijn voor de steun die ze van alle sponsoren krijgen. We mogen er als bedrijf trots op zijn dat we bijdragen aan het werk van A Seal.” Peggy op 't Hof
Peggy op ’t Hof van PR & Communications, Damen Naval. Peggy op ’t Hof van PR & Communications, Damen Naval.

Tijdens een speciale ceremonie werden drie geredde zeehonden vrijgelaten op het strand bij Stellendam. Peggy mocht de mand openmaken waarin Happy zat. Na een korte gewenningsperiode op het strand verdwenen alle drie de zeehonden in het water. “Er waren heel veel mensen op afgekomen om toe te kijken”, vertelt Peggy. “Dat zorgde ervoor dat ik me heel trots voelde dat ik erbij betrokken kon zijn. Het was zo mooi om Happy na zijn ziekte vrij te laten en terug naar de zee te brengen.”

A Seal Stellendam vangt sinds 2014 gewonde en zieke zeehonden op die gevonden worden tussen Cadzand en IJmuiden. In dit gebied leven meer dan duizend zeehonden, voornamelijk de Gewone zeehond en de Grijze zeehond, al vangt A Seal ook dwaalgasten op zoals de Ringelrob, Zadelrob of de Klapmuts. Sinds de opvang van Zeehond 1 op 31 juli 2014 is geregistreerd, heeft A Seal al meer dan 1035 zeehonden opgevangen en het grootste deel weer vrijgelaten. Bij registratie in de opvang krijgen de zeehonden een gele tag, waarmee ze in de toekomst geïdentificeerd kunnen worden.

Na een korte gewenningsperiode op het strand verdwenen alle drie de zeehonden in het water. Na een korte gewenningsperiode op het strand verdwenen alle drie de zeehonden in het water.

A Seal is afhankelijk van donaties, sponsoring en giften, zoals de bijdrage van Damen Naval en Damen Yachting. Peggy: “Tijdens mijn bezoek aan Stellendam merkte ik hoe dankbaar ze zijn voor de steun die ze van alle sponsoren krijgen. We mogen er als bedrijf trots op zijn dat we bijdragen aan het werk van A Seal. Het was echt een onvergetelijke ervaring.”