De Rides for the Roses liefdadigheidsfietstocht, die dit jaar in het tweede weekend van juni werd gehouden, heeft een recordbedrag van €297.730 opgebracht voor kankeronderzoek. Damen Naval nam deel aan het evenement, dit keer met 23 renners die de drie verschillende afstanden van 120, 80 en 50 kilometer fietsten.

Het Damen peloton werd wederom gecoördineerd door Karsten de Feijter, werkzaam op de inkoopafdeling bij Damen Naval. “Niet alleen hadden we dit jaar 23 mensen – dat is meer dan het dubbele van de 11 mensen van vorig jaar – maar we hadden vijf nationaliteiten in ons team dat bijna alle afdelingen van Damen Naval vertegenwoordigde,” zegt hij.

(Achterste rij v.l.n.r.) Tijs Buijs, Danijel Jurisic, Koen Audenaert, Arend van Veelen, Kees Houtepen, Alfred Verdonk, Raymond Vermeulen, Rini Verdonck, Nico Oertel, Roberto Santoro en Kenneth van de Sande. (Midden) Jasper Oreel en Rik Meerman. (Voorste rij) Peter Werner, Peter Verstraate, Marcel van Dalen, Wieb Hoogerwerf, Karsten de Feijter, Thijmen Cornelissens, Bram de Visser, Wim de Nooijer en Jacco Ringelberg. (Achterste rij v.l.n.r.) Tijs Buijs, Danijel Jurisic, Koen Audenaert, Arend van Veelen, Kees Houtepen, Alfred Verdonk, Raymond Vermeulen, Rini Verdonck, Nico Oertel, Roberto Santoro en Kenneth van de Sande. (Midden) Jasper Oreel en Rik Meerman. (Voorste rij) Peter Werner, Peter Verstraate, Marcel van Dalen, Wieb Hoogerwerf, Karsten de Feijter, Thijmen Cornelissens, Bram de Visser, Wim de Nooijer en Jacco Ringelberg.

Op zaterdagochtend 10 juni vertrok de ‘120km’-groep van 20 renners vanuit Goes richting het oosten om een rondje West-Brabant te fietsen en weer terug. Ondanks de hitte haalden de renners een goede tijd, merkt Karsten op. “Het was 30 graden, maar de wind koelde ons een beetje af – en we namen twee stops om onze bidons te vullen en iets te eten.” De groep reed gemiddeld iets meer dan 31 km per uur en was in minder dan vier uur terug in Goes. “Het feit dat we geen technische stops hadden – niemand kreeg een lekke band – met zo’n grote groep was nog indrukwekkender!”

De 120km route ging richting West-Brabant. De 120km route ging richting West-Brabant.

Als we na het evenement met Karsten praten, is het duidelijk dat hij blij is met de toegenomen belangstelling van zijn collega’s voor het Ride for the Roses-evenement. “Vorig jaar waren er 11 mensen. Dit jaar 23. Misschien hebben we volgend jaar 46 mensen. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, dus er is voor elk wat wils. Ik wil Damen Naval bedanken dat ze ons dit jaar weer sponsoren. Met het event wordt een aanzienlijk bedrag opgehaald voor een zeer goed doel.”

"Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, dus er is voor elk wat wils." Karsten de Feijter
Ricarda Lang maakt zich klaar voor haar race. Ricarda Lang maakt zich klaar voor haar race.

De Damen Naval-deelnemers:
Ricarda Lang, Marcel van Dalen, Rik Meerman, Tijs Buijs, Danijel Jurisic, Koen Audenaert, Arend van Veelen, Kees Houtepen, Alfred Verdonk, Raymond Vermeulen, Rini Verdonck, Nico Oertel, Roberto Santoro, Kenneth van de Sande, Jasper Oreel, Peter Werner, Peter Verstraate, Wieb Hoogerwerf, Karsten de Feijter, Thijmen Cornelissens, Bram de Visser, Wim de Nooijer en Jacco Ringelberg.

Heb je interesse om volgend jaar mee te doen aan de Ride for the Roses? Stuur een e-mail naar Karsten de Feijter.