Naam: Edwin Ruppert
Leeftijd: 50 jaar
Functietitel: Area Sales Manager bij Damen Shiprepair Vlissingen

Hoe lang werk je al voor Damen?
“Ik ben in 2011 bij toen nog “Scheldepoort” begonnen als Sales Manager voor de Scheepsreparatie. In dat eerste jaar beconcurreerden de net overgenomen Damen scheepsreparatiewerven elkaar nog, wat natuurlijk best gek is. Daarom werd in 2012 dan ook logischerwijs besloten dat het beschikbare Salesteam van alle werven overkoepelend ging samenwerken. Er kwam een Salesapparaat dat in principe voor alle werven moest gaan verkopen; iedere verkoper kreeg hierin zijn eigen verkoopgebied. Ik heb altijd de UK en Ierland vertegenwoordigd, sinds kort horen daar ook de USA en Canada bij. Ik vind het heel leuke gebieden om in te mogen werken.”

Wat houdt jouw functie in?
“Als verkoper voor de reparatie doe je zaken met rederijen, eigenaren van schepen, managementbureaus, of een combinatie daarvan. Een managementbureau voorziet in het onderhoud en reparatie voor de reder of eigenaar. Als verkoper onderhoud je contact met deze klanten, probeer je een netwerk op te bouwen en uit te breiden met natuurlijk als doel om projecten naar onze werven te halen. Dit kan van alles zijn: van een sleepboot tot een olietanker en alles wat daartussen zit.
Projecten verschillen van periodiek onderhoud, reparaties van (staal)schade of (de)mobilisaties tot het ombouwen van schepen. You name it, Damen does it! Damen Shiprepair and Conversion runt elf reparatie werven; het merendeel zit in Noordwest-Europa maar we hebben ook een werf in Curaçao en Roemenië. Aangezien de grootte van de werven, de faciliteiten en ook de expertise per werf nogal verschilt, is het belangrijk te weten wat de behoeften van een klant zijn, zodat je hen naar de juiste werf kunt begeleiden.”

Edwin en zijn vrouw Katerina met hun drie dochters (v.l.n.r.) Anne-Lynn, Lana en Iris. Edwin en zijn vrouw Katerina met hun drie dochters (v.l.n.r.) Anne-Lynn, Lana en Iris.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
“Je werkt voor een groot aantal werven in binnen- en buitenland. Daarnaast blijft het reizen en bezoeken van klanten altijd leuk. Omdat de projecten zo divers zijn en het elke keer weer met een ander zeegaand schip, rig, barge, pontoon, enzovoort betreft, is het nooit saai en blijft alles een uitdaging. Natuurlijk helpt de euforie als de verkopen goed gaan.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?
“Een (echt) goede Souflaki Gyros, mijn vrouw is Griekse en dit is toch wel de favoriete (vakantie) snack van de familie. Maar je mag me ook wakker maken voor een belangrijke sportwedstrijd op tv, zoals een goede voetbal of bokswedstrijd.”

Maak de zin af: ik ben pas echt tevreden, als…
“Als klant en werf tevreden zijn wanneer een project goed is verlopen en op tijd is afgeleverd.”

Dit of dat?

Koffie/Thee
Ik kan de dag niet beginnen zonder eerst een bak koffie te drinken. Zonder ben ik nergens, vrees ik!
Ochtendmens/Avondmens
Zeker een avondmens, ik heb altijd wat moeite met opstaan, een dochter van 6 helpt hier overigens wel goed bij.
Strandvakantie/City trip
Lekker naar Griekenland, de Peloponnesos waar je elke dag weer een ander strandje kan opzoeken
Boek/Film
Hangt een beetje van het moment af, maar mag graag een spannende Engelse thriller lezen
Zee/Bos
Beide! Ik kom van origine uit het Oosten van het land uit een bosrijke omgeving, dus dat blijft altijd nostalgie. Tegenwoordig loop ik graag vanuit huis in Vlissingen de boulevard en het strand op.