Hoog bezoek voor Damen Naval: de voorzitter van de Duitse Bondsraad, Bundesratspräsidentin Frau Manuela Schwesig, bracht onlangs een bezoek aan het Damen Naval-hoofdkantoor in Vlissingen. Ze arriveerde met een escorte van negen politiemotoren en bracht een delegatie van de Bondsraad, de Duitse ambassade in Den Haag en een handelsdelegatie met zich mee. De bezoekers kregen een update over de F126-fregatten die Damen Naval momenteel bouwt voor de Duitse Marine. Ook kreeg Mevrouw Schwesig een rondleiding door het projectgebouw en maakte ze kennis met verschillende medewerkers op het project.

Mevrouw Schwesig heeft een speciale interesse in het F126-project, want ze is niet alleen de Bondsraadvoorzitter, maar ook de Minister-President van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. In deze deelstaat ligt de Peene Werft in Wolgast, één van de drie scheepswerven waar de F126-fregatten worden gebouwd.

Het was een kort bezoek van slechts twee uur, maar was desondanks erg waardevol, vertelt F126-Projectdirecteur Frank Verhelst. “We zijn altijd trots als we bezoekers het project waar we met zijn allen al zo lang aan werken, kunnen laten zien en dit was een heel belangrijk en succesvol bezoek. Mevrouw Schwesig was erg enthousiast over de VR-presentatie. Ze vond het leuk om op die manier al aan boord van het schip te kunnen zijn. Dat is precies wat we met onze VR-presentatie willen bereiken.”

Een deel van het gezelschap kreeg een rondleiding door het F126-gebouw en in vergaderzaal Hamburg kreeg Mevrouw Schwesig een VR-demonstratie aan boord van het F126-fregat en maakte ze kennis met een aantal van de Duitse medewerkers van het project. Na een traditionele foto op de trap was er nog tijd om cadeaus uit te wisselen. Uit handen van Algemeen Directeur Roland Briene kreeg Mevrouw Schwesig een 1 op 400 schaalmodel van de F126 en zij op haar beurt presenteerde Roland met een glas-in-lood kunstwerk dat de samenwerking tussen haar deelstaat en Zeeland symboliseert. Mevrouw Schwesig bedankte iedereen hartelijk voor het bezoek. “We zijn verheugd over de nauwe samenwerking tussen Damen Naval en de Lürssen Group bij de bouw van de nieuwe fregatten voor de Duitse marine”, zei ze.