Damen Schelde Marine Services heeft een nieuw driejarig contract gescoord met het Spaanse energiebedrijf Endesa voor de levering van motor- en generatoronderdelen aan energiecentrales op de Canarische Eilanden. Het contract betekent de voortzetting van de langdurige relatie tussen DSMS en Endesa; de twee bedrijven werken al sinds 2008 samen.

Endesa beheert en onderhoudt het elektriciteitsnet en de elektriciteitsvoorziening op de Canarische eilanden Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro. Een deel van de elektriciteit wordt opgewekt door dieselcentrales; DSMS is gecontracteerd om de onderdelen voor deze centrales te leveren.

Sales en Marketing Manager Remy Quist. Sales en Marketing Manager Remy Quist.

“Eind juni hoorden we van Endesa dat onze offerte was geaccepteerd. In dit stadium is dit alles wat we weten. De volledige details van het contract zullen op een later tijdstip worden bepaald,” zegt Remy Quist, Sales en Marketing Manager bij DSMS. “We zijn natuurlijk blij dat we onze relatie met deze langetermijnklant kunnen voortzetten.” De brede scope van het contract betreft onderdelen voor zes Sulzer 9RTA76 tweetaktmotoren en twee DEUTZ V16M628 viertaktmotoren. Remy: “Deze motoren worden behoorlijk oud, dus soms kan het een uitdaging zijn om de onderdelen te vinden. We hebben echter het netwerk en de ervaring om onze klant te ondersteunen. Zoeken naar dit soort oplossingen is waar we het beste in zijn.”

Helaas voor het verkoopteam van DSMS was een reis naar het zonnige klimaat van de Canarische Eilanden niet nodig voor het contract. “Ik ben bang van niet”, lacht Remy. “Het proces van een herhalingscontract wordt door ons hier in Vlissingen afgehandeld. Wel organiseren we dit najaar tijdens de MTB-inkoop een bezoek aan het hoofdkantoor van Endesa in Madrid.”