Een Damen Naval-voetbalteam heeft op 9 juli meegedaan aan het Vlissingens Bedrijventoernooi van VC Vlissingen. Na twee jaar kon het toernooi weer doorgaan en het team van Damen eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke derde plaats in hun groep.

“Het leuke aan zo’n toernooi is dat je je collega’s in een andere setting meemaakt en van een andere kant ziet”, vertelt Engineer Matthijs den Boer, die tijdens het toernooi op verschillende posities speelde. “We begonnen heel goed en wonnen de eerste wedstrijd met 9-0, Daarna werd het gelukkig wat lastiger, om het leuk te houden. Het was gezellig: lekker de hele dag voetballen en tussendoor een drankje.”

Het team. Achterste rij (v.l.n.r): Martin Boersma, Mervin van Rijswijk, Robin van Dijke, Bartosz Sawicki, Matthijs den Boer, Ignacio Gómez Tapia, Marcel van Dalen en Tarik Boufrahi. Voorste rij: Daniel Uzunov, Marin Pejic, Bogdan Ciugureanu en Cedric Verhaeghe. Het team. Achterste rij (v.l.n.r): Martin Boersma, Mervin van Rijswijk, Robin van Dijke, Bartosz Sawicki, Matthijs den Boer, Ignacio Gómez Tapia, Marcel van Dalen en Tarik Boufrahi. Voorste rij: Daniel Uzunov, Marin Pejic, Bogdan Ciugureanu en Cedric Verhaeghe.

Het Damen-team zat in Poule A met zeven andere tegenstanders. Omdat het een zeven-tegen-zeven toernooi was, werden er wedstrijden van 20 minuten gespeeld. Na het doelpuntenfestijn in de eerste wedstrijd won het team nog drie wedstrijden en eindigden er twee in een gelijkspel. Slecht één wedstrijd werd met 0-1 verloren van RehattaCouriers, de uiteindelijke winnaars van het toernooi.