Eind mei bracht een groep collega’s van Damen Vlissingen een bezoek aan Damen Marine Components (DMC) in Hardinxveld-Giessendam. De deelnemers bestonden uit collega’s van verschillende Damen-divisies die recent zijn afgestudeerd aan het Damen Leadership Development Program – DLD1. Het was een mooie gelegenheid om bij te praten, vertelt Ricarda Lang, System Analysis Engineer bij Damen Naval.

“We ontvingen een welkome uitnodiging van Alex Barnhoorn, Financial Controller bij DMC, om zijn werkplek te bezoeken en meer te weten te komen over de Damen Shipyards Group (DSG) en het idee van One-Damen te ervaren. Ons bezoek begon met een klein voorstelrondje samen met Managing Director Mark Visser, voordat hij ons een presentatie gaf over DMC.”

DMC heeft een interessante transformatie doorgemaakt van de Scheepswerf Van der Giessen en Van der Giessen Straalbuizen tot onderdeel worden van de Damen Shipyards Group in 1979, de fusie met Van der Velden Marine Systems in 2018 en het toevoegen van Damen Anchor and Chain Factory aan hun portfolio. Met ongeveer 400 medewerkers en 7 kantoren en productiefaciliteiten opereert DMC wereldwijd en onafhankelijk van de Damen Shipyards Group.

"Het was een inzichtelijke rondleiding en gaf ons meer informatie over een andere divisie binnen de Damen Shipyards Group, maar ook een gelegenheid om meer Damen-collega's te ontmoeten.” Ricarda Lang

Het bedrijf produceert straalbuizen, lieren, besturingen en stuur- en roersystemen voor markten als kustvaart, visserij, baggeren, Defence & Security, binnenvaart en jachten. “Mark benadrukte de grootste successen en nieuwste producten uit hun portfolio. Dit waren onder andere de ‘optima nozzle’, ‘silent bulb’ roer en het ‘Rotor Manoeuvring System (RMS)’.”

Na de presentatie was er tijd voor vragen, gevolgd door een rondleiding door het kantoor en het magazijn. “Gelukkig waren er persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar voor alle deelnemers, waardoor we door alle ruimtes binnen de opslag- en productiefaciliteit konden lopen. Aan het einde van de rondleiding woonden we een live demonstratie bij in het magazijn van de RMS”, zegt Ricarda. “Op typisch Nederlandse wijze werd het bezoek afgesloten met een borrel in de kantine van DMC. We willen Alex en zijn collega’s van DMC hartelijk bedanken. Het was een inzichtelijke rondleiding en gaf ons meer informatie over een andere divisie binnen de Damen Shipyards Group, maar ook een gelegenheid om meer Damen-collega’s te ontmoeten.”

Op de foto bovenaan, vanaf links: (Voorste rij) Ionela Cardas (Damen Romania) en Alex Barnhoorn (DMC). (Tweede rij) Ben Kortman, Koen Hageman (beiden DSG), Jarno Rottier (Damen Naval), Giovanni Berati en Joost Weemaes (beiden Damen Yachting). (Derde rij) Tom van Esch (Damen Serices), Ricarda Lang en Marco Wedemeyer (DSG).