Begin september opende Europa’s grootste maritieme vakbeurs als vanouds haar deuren na twee jaar van pandemie-gerelateerde annuleringen. Damen Schelde Marine Services (DSMS) was aanwezig op SMM Hamburg en deelde haar grootste stand ooit met Damen Marine Components en Damen Anchor and Chain Factory.

SMM Hamburg is een groots, mondiaal maritiem evenement, waardoor DSMS persoonlijk contact kan leggen met klanten van over de hele wereld. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het bedrijf een uitgebreid contingent personeel naar Hamburg stuurde. “Dit omvatte salesmanagers die Europa en Azië bestreken, naast accountmanagers met klanten in Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en gastland Duitsland”, vertelt DSMS EU Sales Manager Jeroen Caris.

Een deel van het DSMS-team op SMM Hamburg. (V.l.n.r.) Guido Kloosterboer (Account Manager Duitsland), Ezra Lamers (Sales Manager Azië), Josine Glerum (Account Manager Scandinavië & UK), en Arnold Suykerbuyk (Managing Director). Een deel van het DSMS-team op SMM Hamburg. (V.l.n.r.) Guido Kloosterboer (Account Manager Duitsland), Ezra Lamers (Sales Manager Azië), Josine Glerum (Account Manager Scandinavië & UK), en Arnold Suykerbuyk (Managing Director).

Naast het leggen van contacten met klanten, is SMM ook de ideale manier om relaties op te bouwen met leveranciers. Daarom maakten ook twee technische inkopers deel uit van het DSMS-team. “Zij spraken met bestaande leveranciers en hielden daarnaast een oogje open voor nieuwe innovaties en nieuwe bedrijven waarmee we zaken willen doen”, voegt Josine Glerum, DSMS Account Manager voor Scandinavië en UK, toe.

SMM Hamburg bood DSMS ook de gelegenheid om zijn talrijke verkoopagenten te ontmoeten. “Het gaat hier om maar liefst 19 mensen”, vervolgt Josine. “Zij spelen een belangrijke rol in onze verkooporganisatie.”

SMM bood DSMS de gelegenheid om samen met de 19 EU-agenten te dineren. SMM bood DSMS de gelegenheid om samen met de 19 EU-agenten te dineren.

Na SMM Hamburg ging het maritieme beursseizoen verder: in de derde week van september stuurde DSMS ook vertegenwoordigers naar MTB Workboats in Southampton. Daarnaast zal het team aanwezig zijn op IMPA (een maritieme supply chain beurs georganiseerd door de International Marine Purchasing Association) die plaatsvindt op 13 en 14 december.

De investering van DSMS in beursdeelname gaat hand-in-hand met de zeer gezonde groei die het bedrijf momenteel doormaakt. “Deze groei is te danken aan het toegewijde team hier bij DSMS, in combinatie met de strategische supply chain beslissingen die we sinds het begin van de coronavirus pandemie hebben genomen”, besluit Jeroen.