Het personeel van Damen Naval heeft afscheid genomen van afzwaaiend Algemeen Directeur Hein van Ameijden en zijn opvolger Roland Briene verwelkomd tijdens het kerstfeest in De Lasloods. Het was voor het eerst sinds 2019 dat er weer een kerstfeest kon worden gehouden en het jaar werd op feestelijke wijze afgesloten met livemuziek, een lasershow, een uitgebreid buffet aan overheerlijke hapjes en, geheel naar thema, heel veel foute kerstoutfits.

Hein van Ameijden deelde samen met zijn vrouw Kyong Ok kerstpakketten uit. Hein van Ameijden deelde samen met zijn vrouw Kyong Ok kerstpakketten uit.

Per 1 januari 2023 heeft Hein het Damen Naval-stokje overgedragen aan Roland en aan het begin van de avond werd stil gestaan bij zijn afscheid. Hein bedankte de aanwezige collega’s en grapte: “Ik kan eigenlijk niets; lassen is niet mijn forte en ik kan geen schip bouwen. Dat heb ik desondanks verborgen weten te houden en ik ben er trots op dat ik voor jullie heb mogen werken.” Hij voegde toe: “We staan op de schouders van onze voorgangers en alle generaties voor ons hebben het mogelijk gemaakt wat wij nu doen. Dat is belangrijk om te erkennen. Aan de oudgediende collega’s zou ik willen vragen om de jonge collega’s zo veel mogelijk te helpen. Aan de jongeren wil ik vragen niet bang te zijn om dingen te vragen. Zo kunnen we elkaar helpen.”

Roland, die voor de gelegenheid zijn kerstpak had aangetrokken, zei dat het toepasselijk was dat het Kerstfeest na twee lang coronajaren eindelijk wel weer door kon gaan, zodat het personeel afscheid kon nemen van Hein. “Sinds hij zijn afscheid bekend maakte in augustus hebben we vrij innig samengewerkt aan de overdracht. Hij gaat ons gelukkig nog niet helemaal verlaten en blijft beschikbaar voor raad en advies.” Ook riep hij iedereen op om naar de Nieuwjaarsreceptie op 9 januari te komen. “Ik denk dat dat beter is aangezien mijn nieuwe plannen niet serieus genomen zullen worden in deze outfit.”

Hein werd gepresenteerd met een stalen kunstwerk met de silhouetten van alle schepen die sinds 2004 zijn afgeleverd. Hein werd gepresenteerd met een stalen kunstwerk met de silhouetten van alle schepen die sinds 2004 zijn afgeleverd.

Er waren ook speeches van MT-lid Jean Paul Claassen en Ondernemingsraad-voorzitter Annemarie Ruitenberg. Jean Paul bedankte Hein voor zijn humor, zijn vermogen tot luisteren en zijn visie. “Of het nou over voetbal en Formule 1 of system engineering en dieselmotoren gaat, je hebt altijd een visie en een mening en je hebt altijd gelijk. Je legde de lat hoog en hebt het respect van je hele team verdiend.” Annemarie roemde Hein om zijn openheid in de samenwerking met de OR. “Je zei altijd waar het op stond en je hebt je echt voor de medewerkers ingezet. We gaan je humor missen en vooral ook de winstuitkeringen. We kunnen niet zonder je, maar gaan het toch proberen.”

Tot slot kreeg Hein nog een cadeau aangeboden namens het personeel. Roland: “Je werd onlangs gevraagd wat je favoriete schip is uit je tijd bij Damen Naval en je antwoordde dat ze je allemaal even lief zijn. Met dit cadeau willen we je bedanken voor je leiderschap, visie en humor. Het zijn de silhouetten van alle schepen die sinds 2004 zijn opgeleverd. En nu is het tijd om te gaan feesten!”

Het was voor het eerst dat het Damen Naval-kerstfeest op een externe locatie werd gehouden. Er werd gekozen voor de Lasloods en dat bleek een groot succes. De ruim 800 feestgangers werden geëntertaind met een fotobooth, een goochelaar, een dj en muziek van The Big Swingers-band. Afgaand op de vele positieve reacties tijdens en achteraf was het een succesvol feest.