Damen Naval verwelkomde onlangs een bijzondere delegatie van het Japanse Maritime Self Defense Force (JMSDF). De Japanse Defensie-attaché, Kolonel Tanimura Yuya, Director of Ship Systems Planning Division, Captain Tatsuro Yoshida, Commander to the Logistic System Project Team Yoshida Yuichi en TFD Global CEO Allan Goody brachten een bezoek aan het hoofdkantoor in Vlissingen.

“Het bezoek bood een unieke gelegenheid om kennis te maken met de expertise van Damen Naval”, vertelt Dan Moerdijk, Senior Design Engineer ILS die namens Damen Naval optrad als een van de gastheren. De dag begon met een ontvangst door Ric Dekkers, die de delegatie meenam in de geschiedenis van Damen Naval, de huidige projecten en de plannen voor de toekomst.

Dan gaf een presentatie over de innovaties op het gebied van maritieme logistiek en Damen Navals vooruitstrevende benadering van data. “JMSDF heeft interesse in onze expertise op het gebied van Integrated Logistics Support (ILS) en datastandaardisatie. Mijn presentatie illustreerde hoe Damen Naval een cruciale brug slaat tussen de verschillende schakels van de maritieme supply chain en haar klanten op het gebied van data-uitwisseling.”

“Het bezoek bood een unieke gelegenheid om kennis te maken met de expertise van Damen Naval." Dan Moerdijk

Daarna volgde een presentatie over de A2M (Autonomous Asset Management) Solution die Damen Naval samen met Ilias Solutions heeft ontwikkeld. “A2M wekte belangstelling bij de JMSDF, aangezien dit een nieuwe dimensie van mogelijkheden biedt waar de JMSDF nog niet eerder mee in aanraking is gekomen”, legt Dan uit. “A2M is een software voor het digitaal managen van het onderhoud aan boord van militaire schepen zonder dat er een connectie nodig is met de wal. Zodra de connectie met de wal mogelijk is, kan er data worden uitgewisseld. De software is al gereed voor het gebruiken van geavanceerde algoritmen om met de scheepsgegevens het benodigde onderhoud te kunnen detecteren en zelfs te voorspellen.”

Het was een succesvolle dag waarin veel waardevolle informatie werd uitgewisseld, aldus Dan. “Het bezoek is tot stand gekomen als gevolg van ons strategisch partnerschip met ILIAS Solutions. Het was een inspirerende ervaring.”