Op maandag 10 oktober werd tijdens een feestelijke ceremonie de bel geluid om te vieren dat Damen Naval een ontwerpcontract heeft afgesloten met COTECMAR, de marinewerf van de Colombiaanse marine. Het gaat om een ontwerpstudie waarin Colombia kijkt naar een komende klasse fregatten onder de naam Plataforma Estratégica de Superficie (PES).

Onder leiding van Sales Manager Latijns-America Olivier van Papenrecht (vierde van rechts) werd de bel geluid om het contract te vieren. Onder leiding van Sales Manager Latijns-America Olivier van Papenrecht (vierde van rechts) werd de bel geluid om het contract te vieren.

Dit succes is een gevolg van een langdurige en positieve relatie, opgebouwd met de Colombiaanse marine en het Ministerie van Defensie, die onder andere al tot gevolg had dat Damen er nu een hydrografisch opnemingsvaartuig bouwt, ook op de werf COTECMAR.

Dit project betreft een gezamenlijke doorontwikkeling van een variant van Damen Naval’s eerder geleverde SIGMA 10514. Het eindproduct van deze studie is de basis voor een contractontwerp voor een komende generatie fregatten voor Colombia. Dit ontwerpproject zal tussen acht en twaalf maanden duren. Damen Naval houdt zo zicht op een mooie rol in het PES- programma, bijvoorbeeld in lokale bouwbegeleiding op de werf COTECMAR.

Het project wordt uitgevoerd door collega’s van de afdeling Products and Proposals (P&P) met beperkte ondersteuning van andere afdelingen. Hierbij zal het naast onze al lopende projecten gedaan worden zonder invloed op die planningen en werkzaamheden.