Voor het eerst in bijna twee jaar kon er weer een bedrijfsevent georganiseerd worden bij Damen Naval. Het bedrijf pakte groots uit met een Oktoberfest om de medewerkers te bedanken voor hun harde werk sinds het begin van de corona-pandemie én om het succes van het F126-project te vieren. Hal 2 van Vlissingen-Oost werd omgetoverd tot een traditionele bierhal met blauwwitte decoratie, rijen feestelijk gedekte tafels, livemuziek, bratwurst en andere lekkernijen en bijzondere bierpullen.

Het was zo’n stormachtige dag dat de entreetent bijna weggewaaid was en speciaal verankerd moest worden. Gelukkig was de ergste regen net voorbij toen de ruim 350 gasten aankwamen. Eenmaal binnen werden ze verwelkomd met vers getapt bier in speciale F126 bierpullen, geserveerd door vier dames in dirndls.

Algemeen Directeur Hein van Ameijden opende de feestelijkheden met een korte toespraak. Algemeen Directeur Hein van Ameijden opende de feestelijkheden met een korte toespraak.

Directeur Hein van Ameijden met eigen Beiers hoedje, opende de avond met een toespraak waarin hij alle collega’s opriep om vooral trots te zijn op het harde werk dat er de afgelopen jaren is geleverd. “Ik ben zo blij met ons eerste feestje sinds lange tijd en dat we eindelijk weer bij elkaar kunnen komen. We hebben de laatste tijd erg hard gewerkt, en soms een beetje harder dan we zouden willen”, vertelde hij vanaf het podium, met achter hem een groot spandoek van het F126-project. “Dat is nu helaas hoe het is. We zijn druk bezig met F126 en tegelijkertijd zijn er andere projecten die eisen stellen aan mensen. Om het simpel te zeggen: we werken te hard. We hopen dat het tijdelijk is. We hebben veel nieuw personeel aangeworven, en we zullen nieuwe collega’s blijven aantrekken.”

SEC Catering had een uitgebreid menu samengesteld met traditionele Oktoberfest gerechten. SEC Catering had een uitgebreid menu samengesteld met traditionele Oktoberfest gerechten.

Hij vervolgde zijn toespraak met het advies: “Geniet van het leven en wees trots op wat we hebben bereikt, want wat we hebben bereikt is fantastisch. Ik heb het niet alleen over F126, maar ook over de voorbereiding van nieuwe projecten en, last but not least, de Nuyina: ons favoriete meisje. Dit schip is een bron van trots. Ik raad de mensen ten zeerste aan haar aankomst in Hobart op het internet te bekijken, want naar mijn mening is dit het mooiste schip dat we ooit hebben gebouwd.”

In zijn slotwoord nodigde hij de aanwezigen uit om vooral één van de bierpullen mee naar huis te nemen. “De bierpul is een geschenk van ons aan jullie, dus neem alstublieft een pul, eentje maar, mee naar huis en koester hem voor de rest van jullie leven. Geniet en prosit!”

Live entertainment werd verzorgd door feestband Palemiger Spatze. Live entertainment werd verzorgd door feestband Palemiger Spatze.

SEC Catering had een uitgebreid menu samengesteld met traditionele Oktoberfest gerechten zoals currywurst en bratwurst op brood, schweinshax’n, ofwel geroosterde beenham, Wienerschnitzel en een soep- en saladebuffet. Ook waren er puntzakjes met friet en als toetje pannenkoeken met ijs en vers fruit.

Live entertainment werd verzorgd door Palemiger Spatze, die zichzelf omschrijven als de “No Nonsense Tiroler Feestband bij uitstek”. Met instrumenten als de Steirische Harmonika, de alpenhoorn, live blazers, drums en gitaren brachten ze Oktoberfest tot leven. Ook was er het spel de Bierpulslide dat de hele avond populair bleek. De avond werd rond acht uur afgesloten, waarna de gasten huiswaarts keerden met hun eigen F126 bierpul. “Het was geweldig om eindelijk weer iets met zijn allen te kunnen vieren”, zei Hein. “Hopelijk hoeven we niet weer een jaar te wachten tot het volgende feest.”