De DELTA Ride for the Roses liefdadigheidsfietstocht van dit jaar, gehouden in het tweede weekend van juni, heeft een recordbedrag van €482.630 opgebracht voor kankeronderzoek. Een team van 24 renners nam namens Damen Naval deel en fietste 120, 80 of 25 kilometer.

Het peloton van Damen Naval werd gecoördineerd door Karsten de Feijter, werkzaam op de afdeling Inkoop. “We hadden dit jaar niet alleen meer collega’s dan vorig jaar, maar we hadden ook vijf nationaliteiten in ons team en zij vertegenwoordigden bijna alle afdelingen van Damen Naval”, vertelt Karsten.

Een deel van de Damen Naval-deelnemers poseert voor de start van de 120 km en 80 km race. Een deel van de Damen Naval-deelnemers poseert voor de start van de 120 km en 80 km race.

Op zaterdagochtend 8 juni vertrok de ‘120km’-groep vanuit Goes richting de Zeelandbrug. “De brug was tijdens de race afgesloten voor auto’s, waardoor we op de rechterhelft van de weg konden rijden en de linkerhelft openbleef voor hulpdiensten. Het was een leuke ervaring om met duizenden tegelijk over de brug te rijden”, zegt Karsten.

Het weer was niet te warm, niet te koud en meestal droog. Maar op Neeltje Jans hadden de renners te maken met de typische zuidwestenwind. Desondanks slaagden ze erin om een gemiddelde van iets meer dan 31 km per uur te halen en de race in minder dan vier uur te voltooien. Karsten: “Het feit dat we geen technische stops hadden met zo’n grote groep – niemand kreeg een lekke band – was nog indrukwekkender!”

Het weer was niet te warm, niet te koud en meestal droog. Het weer was niet te warm, niet te koud en meestal droog.

Karsten is blij met de toegenomen belangstelling van zijn collega’s voor de DELTA Ride for the Roses, zowel in deelname als in sponsoring. “Voor volgend jaar is het idee om weer uit te breiden. Het is mogelijk om uit verschillende afstanden te kiezen, dus er is voor ieder wat wils. Ik wil Damen Naval en onze collega’s bedanken dat ze ons ook dit jaar weer sponsoren. Hiermee wordt een aanzienlijk bedrag opgehaald voor een zeer goed doel. In totaal heeft Damen Naval meer dan €1900 opgehaald.”

Het team van Damen Naval:
Anne-Marie Schipper, Danijel Jurisic, Joost Steenbakker, Emilia Lesniewska, Dennis den Engelsman, Sebastian Dydak, Jordy Fiktorie, Hylke Bosma, Wim de Nooijer, Karsten de Feijter, Rik Meerman, Wieb Hoogerwerf, Rini Verdonck, Tijs Buijs, Peter Verstraate, Jacco Ringelberg, Danny Smit, Kenneth van de Sande, Peter Werner, Tjeu Snoeijs, Peter van Terwisga, Roland Briene, Hans van Gemeren en Roberto Santoro.

Heb je interesse om volgend jaar mee te doen aan de DELTA Ride for the Roses? Stuur dan een e-mail naar Karsten de Feijter: k.de.feijter@damennaval.com.

De route van de 120 km-race ging over de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. De route van de 120 km-race ging over de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering.