Op zondag 5 maart namen twee Damen Naval teams deel aan de hardloopwedstrijd ‘De 65 van Walcheren’. “Het was pittig met wind tegen, maar ik heb alles gegeven”, vertelt Stan Haag, Productiecoördinator bij Damen Naval en één van de deelnemers.

De 65 van Walcheren is een route van 65 kilometer rondom Walcheren, met een start en finish in Vrouwenpolder. Stan deed voor de eerste keer mee. Hij vertelt: “Collega Martin Wattel heeft een groep collega’s geënthousiasmeerd en vroeg mij om ook mee te doen, dat leek mij heel leuk! Ik train voor de kwart marathon in Rotterdam, dit was voor mij een goede training.”

De deelnemers: (Achterste rij, v.l.n.r.) Martin Wattel, Stan Haag, Krijn van Sparrentak, Joop Albronda, Marijn Huibregtsen, Caroline Daudre en Albert-Jan Vlierman. (Voorste rij, v.l.n.r.) Dolf Elst, Marc Brandes, Fred Westerveld, Gert-Jan Sturm en Leon Joosse. De deelnemers: (Achterste rij, v.l.n.r.) Martin Wattel, Stan Haag, Krijn van Sparrentak, Joop Albronda, Marijn Huibregtsen, Caroline Daudre en Albert-Jan Vlierman. (Voorste rij, v.l.n.r.) Dolf Elst, Marc Brandes, Fred Westerveld, Gert-Jan Sturm en Leon Joosse.

Twee teams van in totaal 12 Damen Naval medewerkers deden mee aan de estafettewedstrijd. Stan: “Het is bonte verzameling van collega’s, van IT tot Productie.” Verder vertelt hij: “We hadden een aflosschema en hebben met twee teams een estafette gedaan. Ieder liep een deel van het parcours.” Wat Stan mooi vond aan zijn deelname? “De saamhorigheid. Wat ik tof vind is dat je buiten werk om samen iets doet, daar krijg ik een enorm teamgevoel van. Het voelt een beetje als familie; daar word ik gelukkig van.”

Na de finish hebben ze samen een biertje gedronken. En zijn er al plannen voor de toekomst op sportief gebied? “Ongetwijfeld doen we volgend jaar weer mee”, aldus Stan. “Dus als er meer collega’s mee willen rennen: leuk!”

De deelnemers kregen natuurlijk een mooie medaille. De deelnemers kregen natuurlijk een mooie medaille.