Dit is een bijzonder jaar voor Damen Shiprepair Vlissingen: de werf bestaat dan 60 jaar. In 1964 maakte de werf deel uit van de Koninklijke Maatschappij de Schelde en heette Scheldepoort. De werf werd gebouwd als een speciale scheepsreparatiewerf. Om deze mijlpaal van zes decennia te vieren, organiseert DSV niet één, maar twee verschillende feesten. “Het eerste hebben we op 12 april gehouden”, vertelt DSV HR Manager Sebastian Schipper. “Dit was een informeel feest voor collega’s en hun partners in de Lasloods in Vlissingen.”

Nadat gasten eerder op de dag taart en een softshell jas met het 60-jarig logo van DSV hadden gekregen, trapte het DSV-medewerkersfeest af met een welkomstwoord van Managing Director Michiel de Vliegher, gevolgd door een dj-muzieksessie, eten en drinken. “Dit was het eerste feest waarvoor partners waren uitgenodigd (zonder kinderen) dus het was geweldig om elkaars partners te leren kennen,” voegt Sebastian toe. “Er kwamen ongeveer 130 mensen, dus het was gezellig druk.”

Managing Director Michiel de Vliegher (rechts) spreekt de gasten toe tijdens het feest in de Lasloods. Managing Director Michiel de Vliegher (rechts) spreekt de gasten toe tijdens het feest in de Lasloods.

Het schema voor de avond was goed gepland; na het eten was er een Kahoot-quiz. Deze bestond uit een combinatie van algemene kennisvragen die terugblikten op 60 jaar DSV en muzikale vragen met een Zeeuws of maritiem thema, waarbij de drie topscorers in de prijzen vielen. Daarna kwam de muziek weer op gang, een band en de DJ hielden het feest gaande tot ongeveer 23.00 uur. “Het was een mooi feest, allemaal heel gezellig met een leuke ontspannen sfeer.”

De viering van het 60-jarig jubileum van DSV gaat later dit jaar verder. “Het officiële jubileumevenement is op 12 september. Dit is de exacte datum waarop Koningin Juliana 60 jaar geleden de werf officieel opende,” merkt Sebastian op. “Dit wordt een formeel evenement met genodigden om deze speciale gelegenheid te markeren.”

Test je algemene kennis over Damen Shiprepair Vlissingen

1. Door wie is de opening van DSV destijds gedaan?
a. Prinses Beatrix
b. Koningin Juliana
c. Prins Bernhard
d. Koningin Wilhelmina

2. Wat zijn de afmetingen van dok 2?
a. 215×29,8
b. 185×40
c. 230×25
d. 205×29,8

3. Welke kleur hadden de kaarten die gebruikt werden voor de tijdregistratie?
a. Rood
b. Blauw
c. Geel
d. Groen

4. De overkapping van dok 2 is geplaatst ten tijde van een grote marineopdracht. Welke?
a. Zr.Ms. Rotterdam
b. Hr.Ms. Amsterdam
c. Zr.Ms. Johan de Witt
d. Zr.Ms. Johan de Zwart

5. Hoeveel verschillende nationaliteiten heeft DSV werkzaam in dienst?
a. 4
b. 5
c. 6
d. 7

Antwoorden onder de foto. 

Het officiële jubileumevenement wordt gehouden op 12 september, precies 60 jaar nadat Koningin Juliana de werf officieel opende. Het officiële jubileumevenement wordt gehouden op 12 september, precies 60 jaar nadat Koningin Juliana de werf officieel opende.

Antwoorden:
1: b, 2: a, 3: b, 4: c, 5: d.